De Wijnadviseur heet U welkom


Advies op maat nodig?

>>> Ga gratis naar de website van De Wijnadviseur
info over gratis degustaties, verkoop van meer dan 250 wijnen, organiseren van teambuilding, thuisdegustaties, workshops, opleidingen en nog veel meer

dinsdag 23 april 2013

Navarro Lopez - Para Celsus - 2011 - (Colruyt - € 3,95)

Waarom zouden we eens niet alle rode biowijnen uit de Colruyt bespreken?

Zo gezegd, zo gedaan. De factuur zit al bij de boekhouder en jullie weten wat er de volgende weken allemaal gaat geproefd worden ;-).

De eerste is de goedkoopste: Para Celsus van wijnhuis Navarro Lopez. Een Spaanse wijn uit Tierra de Castilla. Gemaakt voor 100 % van de tempranillo druif.

Op zicht is er niets abnormaals te vinden. Behalve dan misschien de prijs op het etiket. 3,95 euro is echt wel weinig voor een biowijn. Zou de Spaanse crisis er iets mee te maken hebben?

De kersenrode kleur verraadt al wat men mag verwachten in de neus: veel rood fruit met voorop de kersenparade. Alhoewel men er moeilijk nog wat anders kan in ontdekken. De wijn blijft wat op de vlakte.

In de mond proeft deze Spanjaard heel soepel en fruitig. Niets wat tegen de borst stuit. Ook niet echt iets wat overtuigt. De wijn mist wat diepgang. Maar dit maakt deze wijn dan ook een ideale wijn voor elke dag. De leuke, rode dorstlesser die geen gat slaat in onze portefeuille.

Op het einde komt een scherp randje aanzetten getemperd door de lichte zoetigheid van de alcohol (13,5 %). We proeven de warme Spaanse zomerzon in de mond.

Door de combinatie van soepelheid, fruitigheid en de warme afdronk is deze wijn geschikt voor alledaagse maar toch stevige gerechten. Zoals de lasagne bolognaise waarmee ik hem dronk.

En voor de prijs hoef je hem al zeker niet te laten staan.

Tot in de Colruyt!

De Wijnadviseur

Geen opmerkingen: