De Wijnadviseur heet U welkom


Advies op maat nodig?

>>> Ga gratis naar de website van De Wijnadviseur
info over gratis degustaties, verkoop van meer dan 250 wijnen, organiseren van teambuilding, thuisdegustaties, workshops, opleidingen en nog veel meer

woensdag 20 februari 2013

Mas Père - cava (Colruyt - 5 à 6 euro)

De eindejaars- en nieuwjaarsrecepties zijn zo goed als achter de rug. Maar tegelijk weten we dat er wel elke dag een of andere receptie bezig is.

Een populaire drank daarbij is cava. Gekend en goedkoop. Nergens in de wereld wordt er zoveel cava gedronken als hier in België. Als champagne ergens een te duchten concurrent heeft is het hier wel. Terecht? Soms. Want de ene cava is de andere niet.

Er bestaan goede en slechte cava's. Net zoals er goede en slechte champagnes bestaan. En bij uitbreiding is er goede en slechte wijn. Persoonlijk heb ik dus niets tegen cava. Wel tegen slechte cava.

Je voelt de bui al hangen. Gisteren had ik de eer en het genoegen om een cava te drinken op een receptie. Waarom die cava geschonken werd? Omdat hij goedkoop was. En te krijgen in de Colruyt.

Veel woorden gaan we er niet aan vuil maken. Deze cava Mas Père uit de Colruyt mist de aciditeit om te dienen als aperitief, de kracht en de body om te dienen als maaltijdwijn en de eventuele restsuikers om te dienen als dessertwijn. Deze wijn heeft niets. Aroma's die in de verte doen denken aan cava. Een fletse en weinig tot verbeelding sprekende smaak. Leuk als alternatief voor limonade. Of voor wie vlug en goedkoop dronken wil worden. Absoluut geen aanrader dus.

Kan het anders? Uiteraard. Weet dan wel dat in het maken van een goede schuimwijn veel werk kruipt. Die schuimwijnen vind je zelden onder de 10 euro. Uitzonderingen zijn altijd mogelijk. Maar het is en blijven uitzonderingen.

2 opmerkingen:

dobbiejack zei

Ik beschouw de Cava Pupitre toch al zo'n uitzondering. Terecht volgens u?

Kerim Helaut zei

Nog niet geproefd. Maar afgaand op de technische fiche (http://www.frui.be/ProductAssortimentSubNL.asp?Artnr=1956) ziet dat er alvast heel goed uit.