De Wijnadviseur heet U welkom


Advies op maat nodig?

>>> Ga gratis naar de website van De Wijnadviseur
info over gratis degustaties, verkoop van meer dan 250 wijnen, organiseren van teambuilding, thuisdegustaties, workshops, opleidingen en nog veel meer

zaterdag 23 februari 2013

Château Lalande-Labatut, Merlot 2010 (Carrefour Express - 5,65 euro)

Vanavond eten we steak peper. Bij de wijnrayon van de plaatselijke Carrefour Express vind ik daarvoor de perfecte wijn: Château Lalande-Labatut, Merlot, 2010. Toch als we het achteretiket mogen geloven: "ce vin accompagnera parfaitement viandes rouges." Toegegeven dat staat bijna op elke rode supermarktwijn. Tijd om de test te doen dus.

De kleur leert ons dat het gaat om een nog jonge wijn: donkerrood met paarse toetsen. In de neus krijgen we veel rood fruit (kersen), een kleine groenigheid (groene paprika en verse kruiden) en peper. Op de achtergrond is er toch ook een lichte etherische, scherpe geur die net niet stoort maar toch wijst op een waarschijnlijk doorgedreven sulfietbehandeling.

In de mond heeft de wijn een aanzet vol body en karakter met overheersend opnieuw het rood fruit en de vegetaliteit. De aangename zuren houden de boel lekker fris en knapperig. Naar het einde toe overwegen de zuren zelfs net iets teveel op het randje van onevenwichtig. Het fruit mocht wat meer zijn in de finale.

Dit is geen bewaarwijn. Daarvoor heeft de wijn iets te weinig fruit in de finale. Maar dat moet ook de bedoeling niet zijn. Als je de wijn koopt om vanavond te drinken heb je een uitstekende keuze gemaakt aan een correcte prijs-kwaliteit verhouding. En inderdaad: de wijn past bij steak peper.

Geen opmerkingen: