De Wijnadviseur heet U welkom


Advies op maat nodig?

>>> Ga gratis naar de website van De Wijnadviseur
info over gratis degustaties, verkoop van meer dan 250 wijnen, organiseren van teambuilding, thuisdegustaties, workshops, opleidingen en nog veel meer

dinsdag 8 april 2008

Domaine de Lischetto 2007 (Delhaize, € 5,99)


Een Frans buitenbeentje want afkomstig van het eiland Corsica. Geen gemakkelijke regio aangezien men er evenveel zurige als siroopachtige brouwsels vindt die men verkoopt als wijn. Pluspunt is wel dat àls men hier goede wijn vindt, het dan ook écht goede wijn is.


De kleur is strogeel, typisch Chardonnay. Ook typisch aan de druif is de lischt vettige film die als een waas over de wijn hangt.

In de neus ontdekt men frisse appeltjes, type Jonagold (dus absoluut niet zurig). Ook een vleugje vanille wat zou kunnen wijzen op houtlagering (hierover werd niets teruggevonden maar de vermoedens zijn sterk).

In de mond krijgt men een lekkere, frisse maar ook volle, vettige wijn die de naam Chardonnay alle eer aandoet. Een typevoorbeeld voor de druif. Liefhebbers van Chardonnay zal dit zeker kunnen bekoren.

Toch één minpuntje: de afdronk neigt licht medicinaal, iets té zurig. Een beetje een afknapper. Het zou echter kunnen goed komen door de wijn ofwel te decanteren (zuurstofinjectie) ofwel nog een jaartje te laten liggen in de kelder.

Voor wie het geduld heeft: serveren bij stevige visschotels en romige sauzen, bij voorkeur gedrappeerd over wit vlees.

Geen opmerkingen: